Home | Contact
 
 
Recepten -
evulde Kalkoen «Terug
 

Ingrediënten:
1 kalkoen (panklaar) van 2-10 kg
zout
1/2 % van het gewicht van de kalkoen
ongeveer 3/4 kg tamme kastanjes of 1 1/2 kg Bellefleuren of Jonathans
1 theelepel salieblaadjes
300-750 gr boter
suiker

Bereiding:
De kalkoen wassen en zouten. De kastanjes inkruisen, 10 min. koken in ruim water,
afgieten en pellen of de appelen schillen, in vieren snijden en van de klokhuizen ontdoen.
De lichaamsholte van de kalkoen vullen met de kastanjes of de appelen en
desgewenst de kleinge- sneden salieblaadjes, daarna dichtbinden.
De kalkoen in de boter onder regelmatig bedruipen goudbruin en gaar braden
in een warme oven bij 150 C - 175 C, zonodig tijdens de braadtijd de kalkoen
bedekken met aluminiumfolie of vuurvast kommetje water onder in de oven plaatsen
tegen het uitdrogen.

 
«Terug
 
 
    Promotie | Pers | Copyright KerstmisOnline 2000/2025 | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Colofon | Contact